Jan i Jakub   Kuroniowie

Ćwikła pana Reja


Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 9158

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 kg buraków ćwikłowych

1 łyżeczka kminku

70 g świeżo utartego chrzanu

100 ml octu winnego

2 łyżki oleju

sól

cukier

 

Przygotowanie:

Buraki gotujemy lub pieczemy do miękkości. Ostudzone obieramy i kroimy w talarki lub trzemy na tarce. Układamy w szklanym naczyniu. Skrapiamy octem winnym, dodajemy utarty świeżo chrzan i sparzony kminek oraz niewielką ilość oleju. Doprawiamy cukrem i solą. Odstawiamy w chłodne miejsce na 2 dni.

powrót

Podobne przepisy

Powidła śliwkowe
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ćwikła pana Reja
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia polska
Marmolada z pomarańczy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Konfitura czereśniowa z czerwonym pieprzem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bakłażany smażone
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przetwory
Kim chi
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.