David Gaboriaud

Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta


Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska

odsłon: 339

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego

1 mała cebula, drobno posiekana

1 cebula, pokrojona w krążki

1 mały pęczek natki pietruszki, drobno posiekany

sól i pieprz – do smaku

olej do smażenia

 

Carpaccio z arbuza:

1 kawałek arbuza

50 g fety

Starta skórka z 1/2 cytryny

Liście świeżego oregano

1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Zacznij od przygotowania arbuza. Pokrój go na bardzo cienkie plastry, pozbywając się skórki.
Przełóż plastry na talerz, dodaj skórkę z cytryny, pokruszony ser feta oraz liście oregano. Całość polej łyżką oliwy i wstaw do lodówki.
Mięso dokładnie wymieszaj z posiekaną cebulą oraz czosnkiem i dopraw solą i pieprzem.
Uformuj małe i krótkie kiełbaski (cevapi) o grubości palca i smaż na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Usmażone cevapi podawaj z carpaccio z arbuza i krążkami cebuli.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.