Lucinda Scala  Quinn

Callaloo


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Callaloo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg boćwiny

1 łyżka oleju

1 łyżka masła

1 cebula posiekana

3 dymki posiekane

1 gałązka świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1/3 szklanki wody

 

 

Przygotowanie:


Boćwinę zanurzyć w misce z wodą. Moczyć przez minutę, wyjąć, otrząsnąć. Powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Pokroić na kawałki wraz z ogonkami. Odstawić. Średnią patelnię postawić na średnim ogniu, wlać olej, włożyć masło i rozgrzać. Wrzucić cebulę i dymkę, mieszać ok 2 minut, aż cebula zmięknie. Dodać liście boćwiny, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać, dodać wodę. Przykryć. Dusić na średnim ogniu, aż łodyżki zmiękną, ok 8 minut.

powrót

Podobne przepisy

(odc.10)cykoria z patelni
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Orzechy włoskie smażone na głębokim tłuszczu z ziarnem sezamowym
Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Mix kasz z warzywami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Dobre dla dzieci
Warzywna zupa z Genui
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.