Lucinda Scala  Quinn

Callaloo


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

Callaloo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg boćwiny

1 łyżka oleju

1 łyżka masła

1 cebula posiekana

3 dymki posiekane

1 gałązka świeżego tymianku lub ½ łyżeczki suszonego

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

1/3 szklanki wody

 

 

Przygotowanie:


Boćwinę zanurzyć w misce z wodą. Moczyć przez minutę, wyjąć, otrząsnąć. Powtórzyć jeszcze dwukrotnie. Pokroić na kawałki wraz z ogonkami. Odstawić. Średnią patelnię postawić na średnim ogniu, wlać olej, włożyć masło i rozgrzać. Wrzucić cebulę i dymkę, mieszać ok 2 minut, aż cebula zmięknie. Dodać liście boćwiny, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać, dodać wodę. Przykryć. Dusić na średnim ogniu, aż łodyżki zmiękną, ok 8 minut.

powrót

Podobne przepisy

Spaghetti z sosem z suszonych pomidorów
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Płatki makaronu z pesto
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Makaron z curry i serem
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
Frittata z harissą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Krem z zielonego groszku i szpinaku
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Placki gryczane z warzywnym gulaszem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.