Roger Mooking

Bruschetta z boczniakami królewskimi


Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Bruschetta z boczniakami królewskimi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0




Bruschetta z boczniakami:

3 łyżki oliwy

1 pęczek szczypioru siedmiolatki, białe części oddzielone od zielonych, posiekane

3 posiekane ząbki czosnku

2 łyżeczki liści tymianku

4 boczniaki pokrojone w dużą kostkę

1 łyżka sosu sojowego

½ szklanki sera koziego

1 bagietka pokrojona w kromki grubości 2,5 cm, delikatnie podpieczona

sól

pieprz



Bruschetta z boczniakami:

Podgrzej piekarnik i przygotuj blachę wyłożoną pergaminem. Na patelni, na średnim bądź dużym ogniu podgrzej oliwę. Dodaj białe części szczypioru siedmiolatki, czosnek oraz tymianek. Podsmaż, aż składniki przyrumienią się. Dodaj grzyby i smaż, aż zbrązowieją. Dodaj sos sojowy i duś przez 1 minutę. Dodaj zielone części szczypioru siedmiolatki, dopraw solą i pieprzem. Zdejmij patelnię z ognia. Przełóż zawartość patelni do miski. Zaczekaj, aż ostygnie. Dodaj ser kozi, wymieszaj. Na blasze ułóż kromki bagietki. Na każdą kromkę nałóż łyżeczką mieszankę. Piecz, aż ser zmięknie (ok. 3 minut).



Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".



powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.