Grzanki z dżemem pomidorowym, bryndzą i kurczakiem gotowanym w maśle

Grzanki z dżemem pomidorowym, bryndzą i kurczakiem gotowanym w maśle
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Udka wyluzuj, dopraw solą, pieprzem i posiekanymi świeżymi ziołami. W garnku rozpuść masło i duś kurczaka z ziołami i połówkami cebul, na bardzo wolnym ogniu. Przygotuj pomidorowy dżem. Pomidory, filety z pomarańczy i cebulę pokrój w małą kostkę. Na patelni podsmaż cebulę. Następnie dodaj do niej pomidory i pomarańcze. Całość podlej brandy. Dodaj miód i płatki chilli. Dżem redukuj na małym ogniu przez 1,5 godziny. Podpieczone pieczywo posmaruj bryndzą i pomidorowym dżemem. Na wierzch połóż kawałki kurczaka. Całość posyp listkami tymianku. Kanapka mistrzów gotowa. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE