Płaszczka z salsefią, grzybami i sosem z czerwonego wina

Płaszczka z salsefią, grzybami i sosem z czerwonego wina
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Oskrobane i umyte korzenie salsefii przekrój na trzy części. Wrzuć do zakwaszonej wody. Dzięki temu salsefia zachowa kolor, gdy czyścisz kolejne korzenie.
Gotowe porcje wrzuć do garnka z czysta wodą i doprowadź do wrzenia. Do wody wsyp szczyptę soli i zakwaś ją łyżką octu albo sokiem z jednej cytryny. Warzywo zmięknie po 12-tu minutach lub kwadransie, jeśli korzenie były grubsze. Wyjmij kawałki korzeni i pozostaw na sicie, żeby odparowały i wystygły.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

biutf 6 lat temu

zaje.biste!!!

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE