Pieczone żeberka

Pieczone żeberka
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.96)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 60-80 dag żeberek
  • mała puszka przecieru pomidorowego
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • ¼ szklanki musztardy Dijon
  • ½ szklanki octu jabłkowego
  • ¼ szklanki sosu Worcestershire
  • ¼ szklanki sosu sojowego
  • ¼ szklanki sproszkowanego chili
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Nagrzej piekarnik do 150 stopni C. Włóż żeberka do dużej brytfanny. Wymieszaj pozostałe składniki dodając soli do smaku i wylej na żeberka. Przykryj brytfannę folią piekarniczą i piecz póki mięso nie będzie kruche i delikatne. Pieczona fasola to klasyczny dodatek do żeberek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE