Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Marchew, pietruszkę i cukinię pokrój i przełóż do garnka. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki, cebulę, pieczony czosnek i wędzone żeberka. Całość zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Gdy zupa będzie prawie gotowa pokrój ziemniaki, seler naciowy i wrzuć do zupy. Dodaj groszek. Na patelni podsmaż boczek i dodaj go do zupy. Dla smaku przypraw musztardą i świeżym lubczykiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE