Zupa ziemniaczana

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 3 marchewki
- pietruszka
- mała cukinia
- 4 ziela angielskie
- 3 liście laurowe
- cebula szalotka
- pieczona główka czosnku
- wędzone żeberka wieprzowe
- 3 l wody
- 50 dkg ziemniaków
- seler
- seler naciowy
- 30 dkg boczku
- 2 garści groszku
- 2 łyżki musztardy
Przygotowanie:
Marchew, pietruszkę i cukinię pokrój i przełóż do garnka. Dodaj ziele angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki, cebulę, pieczony czosnek i wędzone żeberka. Całość zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Gdy zupa będzie prawie gotowa pokrój ziemniaki, seler naciowy i wrzuć do zupy. Dodaj groszek. Na patelni podsmaż boczek i dodaj go do zupy. Dla smaku przypraw musztardą i świeżym lubczykiem.
Gdy zupa będzie prawie gotowa pokrój ziemniaki, seler naciowy i wrzuć do zupy. Dodaj groszek. Na patelni podsmaż boczek i dodaj go do zupy. Dla smaku przypraw musztardą i świeżym lubczykiem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze