Kiełbaski „whistle stop”

Kiełbaski „whistle stop”
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać składniki marynaty. Kiełbaski ponakłuwać, ułożyć na blaszce do pieczenia i polać marynatą. Do metalowego lub żaroodpornego naczynka włożyć musztardę. Cebulowe krążki wymieszać z odrobiną oliwy i ułożyć w żaroodopornym naczyniu. Kiełbaski, musztardę i cebulę ustawić na ruszcie w grillo-wędzarni i przykryć pokrywą. Wędzić około trzech godzin. Kiełbaski podawać w bułce, z ciepłą musztardą i krążkami cebuli, ewentualnie polane ketchupem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE