Kulki drobiowe

Kulki drobiowe
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do malaksera. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, czosnek, zioła, sól, pieprz i miksujemy. Dodajemy mąkę, jajko, bułkę tartą i miksujemy dalej. Można podzielić masę na 2-3 części i wzbogacić je różnymi dodatkami, np. sezamem, startym serem, drobno pokrojoną papryką. Formujemy kulki, które możemy obtoczyć z bułce lub smażyć bez. Rozgrzewamy patelnię z olejemy i smażymy kulki. Podajemy z dipami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE