Kulki drobiowe

Kulki drobiowe
Oceń przepis:
50 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do malaksera. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, czosnek, zioła, sól, pieprz i miksujemy. Dodajemy mąkę, jajko, bułkę tartą i miksujemy dalej. Można podzielić masę na 2-3 części i wzbogacić je różnymi dodatkami, np. sezamem, startym serem, drobno pokrojoną papryką. Formujemy kulki, które możemy obtoczyć z bułce lub smażyć bez. Rozgrzewamy patelnię z olejemy i smażymy kulki. Podajemy z dipami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA