Okoń morski w warzywach

Okoń w morskich warzywach zobacz Okoń w morskich warzywach 2018-06-19 13:00:56
Okoń w morskich warzywach
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Po-smak Turcji (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

  • filet z dużego okonia morskiego (lub innej świeżej morskiej ryby)
  • kilka różnokolorowych papryk
  • czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 soczystych pomidorów
  • skórka cytrynowa
  • 3 liście laurowe
  • kmin
  • suszone płatki chilli
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Dodać posiekane cebule i czosnek, liście laurowe, ziarna kminu. Dusić ok. 15 minut. Rybę oprószyć solą i pieprzem i ułożyć na patelni obok warzyw (skórą do dołu). Dusić pod przykryciem kolejne 15 minut. Podawać z sałatką ze świeżej rukoli.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE