Ogrodowe gazpacho

Ogrodowe gazpacho
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
6

Przepis

Składniki:

Zupa:
1 ½ schłodzonego soku pomidorowego
¼ szklanki soku z cytryny lub limonki
¼ szklanki sosu Worcestershire
½ łyżeczki sosu Tabasco
sporo soli i świeżo mielonego pieprzu

Sałatka:
3 szklanki pokrojonych pomidorów (najlepiej różnych gatunków)
1 duży ogórek, obrany, pozbawiony pestek i drobno pokrojony
1 czerwona papryka, oczyszczona i drobno pokrojona
1 drobno pokrojone awokado
½ szklanki blanszowanych, uprażonych migdałów
listki mięty do podania

Przygotowanie:
W dużej wazie lub dzbanku wymieszać wszystkie składniki zupy. Doprawić solą i pieprzem.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki. Sałatkę podzielić na sześć talerzy. Zalać zupą, podawać z listkami świeżej mięty.


© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE