Nordyckie kanapki z żytniego chleba

Nordyckie kanapki z żytniego chleba
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka

Składniki:

  • 1 skandynawski żytni chleb ze słodem, pokrojony w ulubiony kształt
Masa śledziowa:
  • 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany lub crème fraîche
  • 2 łyżki niskotłuszczowej śmietanki
  • 1½ słoika marynowanych śledzi matjasów, pokrojonych na małe kawałeczki
  • 1 por, posiekany
  • ½ jabłka pokrojonego na małe kawałeczki
  • sól
  • czarny pieprz
  • masło, do smarowania
Przybranie:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gotuj jajka przepiórcze 3-4 minuty i przełóż do zimnej wody.

Z żytniego chleba wytnij krążki foremką do ciasta. Wymieszaj dokładnie składniki masy. Posmaruj masłem krążki z chleba. Nałóż masę. Przybierz jajkami, rukwią wodną, kawiorem i posiekanym porem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA