Galaretki w polskich smakach

Galaretki w polskich smakach
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Przepis

Przygotować należy 4 niewielkie formy na galaretki, najlepiej silikonowe, które
umożliwią nam łatwe wyjęcie. Ja miałam foremki, które mieściły 50 ml, więc
odmierzyłam płyn tj.
1) bulionu
2) miodu,
3) maślanki
4) wody po ogórkach kiszonych,
po 30 ml i wymieszałam z 20 ml wody z dodatkiem jednej łyżeczki żelatyny. Do
galaretki o smaku ogórków dałam podwójną ilość żelatyny ze względu na
kwasowość roztworu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE