Kurczak albo jagnięcina tandoori

Kurczak albo jagnięcina tandoori
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do miski wrzuć mięso, jogurt, czosnek, sól, pieprz, imbir i wlej olej. Wymieszaj. Olej i jogurt sprawią, że mięso będzie miękkie, dlatego pozostaw je w marynacie jak najdłużej, nawet przez kilka dni. Przed pieczeniem wyjmij mięso z marynaty. Posyp kurkumą i kolendrą. Nabij na metalowy rożen. Piecz na ostrym ogniu na grillu lub w piekarniku. Długość pieczenia zależy od tego, gdzie pieczesz mięso.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE