Antrykot z puree z czosnku, puree z ziemniaków z gorczycą i zieloną fasolką

Antrykot z puree z czosnku zobacz Antrykot z puree z czosnku 2018-06-04 16:20:08
Antrykot z puree z czosnku
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Przygotowanie:

Ugotować czosnek i rozgnieść na puree, posolić, dodać posiekanej natki. Ugotować ziemniaki i rozgnieść je, dodać musztardy gorczycowej, posolić. Ugotować fasolkę al dente w mocno osolonej wodzie z odrobiną masła. Smażyć stek na patelni posmarowanej olejem rzepakowym przewracając stek co 15 sekund tak, aby zachował soczystość - czynność powtarzać do upragnionego stopnia wysmażenia. Posolić i popieprzyć. Pozwolić odpocząć mięsu minutę i skropić stek olejem z pestek dyni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE