Barszcz z pieczonych buraków z krokietami

Barszcz z pieczonych buraków z krokietami
Oceń przepis:
63 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Barszcz
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Krokiety:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj barszcz. Do gotującej się wody wlej ocet, dodaj sól, cukier, ziele angielskie i liście laurowe. Następnie dodaj upieczone, obrane ze skóry kawałki buraków i ćwiartki jabłka. Na końcu dodaj rodzynki, korzeń chrzanu i liść chrzanu. Barszcz gotuj 15-20 minut.

Przygotuj farsz do krokietów. Na patelni na odrobinie oleju podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaj kawałki krupnioku i wszystko wymieszaj. Całość podlej 100 ml czerwonego wytrawnego wina. Gotuj, aż wino odparuje. Farsz dopraw solą i pieprzem. Na końcu dodaj posiekany świeży majeranek.

Porcję przestudzonego farszu nakładaj na naleśniki. Złożone krokiety obtocz w rozmąconym jajku następnie w bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Ciepły barszcz podawaj z krokietem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA