Kanapka z pizzy

Kanapka z pizzy
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 5 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Pizza, Śniadania

Składniki:

  • 1 kwadratowy kawałek pizzy (około 10 cm)
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • 200 g boczniaków
  • 2 łyżki sosu Terijaki Kikoman
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 burrata
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pizzę przekroić wzdłuż, skropić odrobiną oliwy z oliwek i podsmażyć na patelni. Na tej samej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka.

Dodać boczniaki pokrojone na duże kawałki, przyprawić pieprzem. Smażyć na dużym ogniu przez chwilę, żeby były podsmażone, ale dalej jędrne. Pod koniec dodać sos terijaki oraz posiekaną pietruszkę. Podsmażyć, aż sos się zredukuje.

Grzyby nałożyć na spód kanapki, na górę nałożyć burattę, skropić oliwą i nałożyć górną cześć pizzy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA