Croque Monsieur

Croque Monsieur
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
1

Przygotowanie:

Składniki:
150 g startego sera
2 plasterki sera
1 żółtko
1 łyżeczka musztardy dijońskiej
1 łyżka sosu worcestershire
szczypta tymianku
100 g pokrojonej w paski szynki
2 kromki domowego chleba na zakwasie
100 g solonego masła
pieprz kajeński
sól i pieprz

Przygotowanie:
Wymieszać ser, musztardę i żółtko. Przyprawić pieprzem kajeńskim i tymiankiem. Dodać szynkę. Tak przygotowaną mieszankę ułożyć na kromce chleba. Przykryć plastrami sera i drugą kromką.
Masło stopić na patelni. Obsmażyć kanapkę z obu stron.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE