Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami

Chrupiące plastry boczku zapiekane ze śliwkami
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 230°. Nadziać śliwki migdałami. Przeciąć paski boczku na pół i owijać śliwki. Ułożyć na blasze i zapiekać przez ok. 10 min (raz obrócić), aż boczek będzie chrupki. Podawać na gorąco.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE