Kuleczki orzechowo-pomarańczowe

Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 filiżanki orzechów laskowych
  • pół filiżanki suszonej żurawiny
  • pół filiżanki suszonych granatów
  • pół łyżeczki wody pomarańczowej
  • pół filiżanki tahiny
  • pół filiżanki syropu ryżowego albo miodu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Półtorej filiżanki orzechów, żurawinę i granat rozdrobnić w blenderze. Wlać wodę pomarańczową, tahinę i syrop. Powinna powstać lśniąca masa. Zemleć resztę orzechów. Z masy formować kulki wielkości śliwki i obtaczać w mielonych orzechach.
W przypadku alergii orzechy zastąpić suszonymi owocami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE