Zupa rumfordzka

Zupa rumfordzka zobacz Zupa rumfordzka 2018-06-19 12:26:25
Zupa rumfordzka
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jan i Jakub Kuroniowie

Seria kulinarna:
Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Poszatkowane warzywa, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę gotujemy z wywarem jarzynowym. Oddzielnie gotujemy ryż w osolonej wodzie na sypko. Zupę mieszamy z ryżem, dodajemy masło, przyprawy i puszkę fasoli, doprowadzamy do wrzenia. Jeżeli warzywa są miękkie możemy podawać. Jeżeli używamy suchej fasoli moczymy ją poprzedniego dnia i gotowanie zupy zaczynamy od ugotowania fasoli w wywarze jarzynowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE