Zabaglione z whisky

Zabaglione z whisky
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do miski wbij żółtka, dosyp cukier. Dolej whisky i wodę. Ubij razem. Miskę postaw nad garnkiem z wrzącą wodą, który stoi na małym ogniu. Miska nie może dotykać wody. Ubijaj, aż sos zgęstnieje i będzie puszysty. Podawaj ciepły z ciepłymi szkockimi mini-keksami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE