Ziemniaczki księżnej

Ziemniaczki księżnej
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

  • puree ziemniaczane z ok. 750 g ziemniaków
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • gałka muszkatołowa
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do jeszcze ciepłego, ale nie gorącego puree, dodajemy żółtka, 1 łyżkę masła, gałkę i tłuczkiem do ziemniaków łączymy całość. Przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem, wyciskamy zgrabne różyczki. Skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy ok. 15 minut na złoty kolor.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE