Ziemniaczki księżnej

Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- puree ziemniaczane z ok. 750 g ziemniaków
- 2 żółtka
- 3 łyżki miękkiego masła
- gałka muszkatołowa
- sól
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Do jeszcze ciepłego, ale nie gorącego puree, dodajemy żółtka, 1 łyżkę masła, gałkę i tłuczkiem do ziemniaków łączymy całość. Przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyłożoną papierem, wyciskamy zgrabne różyczki. Skrapiamy roztopionym masłem i pieczemy ok. 15 minut na złoty kolor.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze