Tropikalne ciasto świąteczne

Tropikalne ciasto świąteczne
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Dwie puszyste damy (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska

Przepis



Składniki
1½ szklanki brązowego cukru
2 deserowe łyżeczki stopionego masła
2 łyżeczki jamajskiego miodu
2 łyżeczki mieszanki przypraw
1 szklanka jamajskiego porteru Dragon
2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka suszonych owoców
2 jajka

Przygotowanie
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C. Rozpuść w porterze, na małym ogniu cukier i miód z dodatkiem przypraw. Zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia i suszone owoce. Ubij jajka i wymieszaj wszystkie składniki. Przełóż je do natłuszczonej i wysypanej mąką formy i piecz ok. 1 godziny.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE