Carpaccio z łososia i halibuta

Carpaccio z łososia i halibuta
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 6 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Jeśli kupiliśmy płaty ryb ze skórą, należy ją ściągnąć. Następnie owijamy je folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika, żeby stwardniały.

Koperek i chili szatkujemy drobno, przekładamy do miseczki, dodajemy kawior, sok z limonki i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy olej. Mieszamy, aż uzyskamy gładki sos.

Zmrożone ryby kroimy w bardzo cienkie plastry, przekładamy do miseczki, zalewamy częścią dressingu i bardzo delikatnie mieszamy.

Na talerzu układamy kiełki, na nich układamy plastry ryb, skrapiamy całość dressingiem i wstawiamy na 15 minut do lodówki. Podajemy z pieczywem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE