Tosty z grzybami i kozim serem

Tosty z grzybami i kozim serem
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
15 minut

Składniki:

  • 4 kromki pieczywa
  • przekrojone na pół
  • 250-300 g grzybów
  • 2 łyżki oleju o delikatnym smaku (np. słonecznikowego)
  • 2 ząbki czosnku
  • posiekane
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 80-100 g serka koziego

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ułóż pieczywo na blasze, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Piecz 6-8 minut. Na patelni, na dużym ogniu rozgrzej olej. Dodaj grzyby i smaż, mieszając 3-4 minuty. Dodaj czosnek, sól, świeżo zmielony czarny pieprz i smaż jeszcze minutę. Przed podaniem do grzybów wmieszaj natkę i nałóż na pieczywo. Udekoruj łyżką serka.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE