Sałatka z kandyzowanych pekanów i truskawek

Sałatka z kandyzowanych pekanów i truskawek
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 150°C. Wyłożyć papierem do pieczenia blachę do ciastek. W dużej misce ubić białko z cukrem brązowym. Wrzucić pekany i mieszać, aż orzechy całe pokryją się białkiem. Wyłożyć je na blachę równą warstwą i piec pół godziny. Do słoika wlać oliwę, ocet balsamiczny, dodać szczyptę cukru brązowego, soli morskiej i pieprzu białego do smaku. Szczelnie zamknąć i energicznie potrząsać, aż utworzy się emulsja. W misce połączyć mieszankę sałatkową, truskawki, kandyzowane pekany i winegret.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE