Sałatka z arbuza i fety

Sałatka z arbuza i fety
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
15 minut

Składniki:

  • 750 ml arbuza pokrojonego w 2,5 cm kostkę
  • 250 ml fety
  • odcedzonej i pokrojonej w 1 cm kostkę
  • ½ ogórka wężowego
  • obranego
  • bez nasion
  • pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 75 ml prażonych
  • solonych nasion słonecznika
  • 1 łyżka stołowa oliwy
  • 2 łyżki stołowe octu z cydru
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce wymieszaj wszystkie składniki, posyp solą i pieprzem. Podawaj jako przystawkę w ładnych, wysokich kieliszkach.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE