Sajgonki z wieprzowiną i kolendrą

Sajgonki z wieprzowiną i kolendrą
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Przepis

Składniki:
gotowe ciasto na sajgonki
olej do smażenia

nadzienie:
600 g chudej mielonej wieprzowiny
2 łyżki startego imbiru
¼ szklanki pokrojonych kasztanów wodnych z puszki
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
skórka starta z jednej cytryny
¼ szklanki posiekanej kolendry
2 pokrojone dymki

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać. Nakładać na płaty ciasta. Zawijać jak krokiety. Układać zawinięciem do dołu na blaszce. Patelnię rozgrzać, nalać olej tak, aby pokrywał dno. Sajgonki obsmażyć do zrumienia. Przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika, piec 10 minut. Podawać z sosem do maczania.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE