Quiche
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 spód tarty
  • najlepiej wypieczony - patrz przepis na pikantne ciasto

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wyłóż wybrane przez siebie nadzienie na spód tarty. Wymieszaj jajka z mlekiem i dopraw mieszankę solą i pieprzem. Zalej nadzienie. Piecz tartę w temperaturze od 160°C – 190°C przez 25 min, aż nadzienie zsiądzie się.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE