Malka Kafka

Zupa cytrynowa


Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 7512

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 por biała cześć

1 pietruszka

0,5 selera

1 cytryna

2 ząbki czosnku

łyżka mąki

gałka muszkatołowa

liść laurowy

dwa ziarenka ziela angielskiego

czarny pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Pokrojone w paski warzywa wrzuć do wody razem z pieprzem, liściem laurowym, czosnkiem i ugotuj wywar. Pod koniec gotowania dodaj obtartą skórę i sok z jednej cytryny i wyciśnięty przez praskę czosnek. Mąkę rozpuść w małej ilości wody i zagęść zupę, żeby miała aksamitną konsystencję. Zrób tosty z białego chleba lub podsmaż go na oliwie i ułóż na dnie talerza. Zalej zupą. Posyp szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Krupnik z kaszą jaglaną
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa cebulowa z białym winem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna
Wegańskie pho
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Krem z bobu z kokosowym bekonem
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.