Malka Kafka

Zupa cytrynowa


Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 7351

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 por biała cześć

1 pietruszka

0,5 selera

1 cytryna

2 ząbki czosnku

łyżka mąki

gałka muszkatołowa

liść laurowy

dwa ziarenka ziela angielskiego

czarny pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Pokrojone w paski warzywa wrzuć do wody razem z pieprzem, liściem laurowym, czosnkiem i ugotuj wywar. Pod koniec gotowania dodaj obtartą skórę i sok z jednej cytryny i wyciśnięty przez praskę czosnek. Mąkę rozpuść w małej ilości wody i zagęść zupę, żeby miała aksamitną konsystencję. Zrób tosty z białego chleba lub podsmaż go na oliwie i ułóż na dnie talerza. Zalej zupą. Posyp szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Kwaśnica
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z fasoli i chorizo
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa cebulowa z białym winem
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska, Kuchnia koszerna
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz z barszczu
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.