Brygida Kosel

Wywar z grzybów


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Wywar z grzybów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 litry wody

3 dag suszonych podgrzybków

1 cebula

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela ang.

kilka ziarenek czarnego pieprzu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


3 dag suszonych borowików lub podgrzybków namoczyć na noc w 2 litrach zimnej wody. Do tej samej wody dodajemy 1 małą opaloną cebulę oraz przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie i kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotować powoli na średniej temperaturze. Gotować pod półprzykryciem. Wywar z grzybów można zamrozić.

powrót

Podobne przepisy

Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Błyskawiczna zupa pomidorowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.