Brygida Kosel

Wywar z grzybów


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

Wywar z grzybów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 litry wody

3 dag suszonych podgrzybków

1 cebula

2 liście laurowe

4 ziarenka ziela ang.

kilka ziarenek czarnego pieprzu

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


3 dag suszonych borowików lub podgrzybków namoczyć na noc w 2 litrach zimnej wody. Do tej samej wody dodajemy 1 małą opaloną cebulę oraz przyprawy: 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie i kilka ziarenek czarnego pieprzu. Gotować powoli na średniej temperaturze. Gotować pod półprzykryciem. Wywar z grzybów można zamrozić.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z wędzonego dorsza z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Zupa meksykańska z nachosami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Krem z pieczonej  papryki z ziołami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa kominkowa
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z melona z bezikami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.