Jacek Sikora

Tort wiśniowy


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Tort wiśniowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 czekoladowe blaty biszkoptowe

½ litra śmietanki 36%

3 tabliczki gorzkiej czekolady

2 szklanki wiśni z wiśniówki

2 kieliszki wiśniówki

 

Przygotowanie:

Nasączyć biszkopt wiśniówką. W garnku podgrzać pół litra śmietanki tortowej o zawartości 36% tłuszczu. W cieplej śmietance, rozpuścić 2 tabliczki gorzkiej czekolady. Masę ostudzić i chłodną włożyć na 10 minut do zamrażalnika, żeby odrobinę zesztywniała. Na nasączonych blatach kolejno układać masę i wiśnie. Całość pokryć czekoladą i udekorować pozostałymi wiśniami.

powrót

Podobne przepisy

Ciasto cztery czwarte
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tosty czekoladowe
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Torcik z sera ricotta z rodzynkami korynckimi i sosem karmelowym
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierniczki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Biscotti z sosem mocca
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pain de Genes z gruszkami i galaretką z czerwonego wina
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.