Spaghetti marinara

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Spaghetti marinara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 paczka spaghetti

4 rozgniecione ząbki czosnku

2 posiekane chili

pół posiekanej czerwonej cebuli

oliwa

500 g krewetek

250 g kalmarów

400 g łososia

250 g przegrzebków

1 kg małży

250 g pokrojonych pomidorków koktajlowych

anchois

2 pęczki natki pietruszki

sól i pieprz



Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, cebulę i anchois. Kiedy cebula zacznie się rumienić dodać owoce morza. Przyprawić solą i pieprzem. po 3 minutach dodać pomidory. Ugotowany, odcedzony makaron przełożyć do sosu i dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę, żeby małże się otworzyły.

powrót

Podobne przepisy

Makaron chili z kurczakiem ostro-słodkim na Martini
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Koktajl krewetkowy z awokado
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Napoje
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Makaron orkiszowy z orzechami
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Małże gotowane w winie
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.