Anna Olson

Sos krówkowy


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Sos krówkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka (400 g) słodzonego skondensowanego mleka

60 g czekolady deserowej

posiekanej

2 łyżki niesolonego masła

2 łyżki syropu kukurydzianego

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Na małym ogniu, w rondelku o grubym dnie, podgrzej mleko skondensowane z czekoladą, masłem i syropem kukurydzianym, często mieszając. Kiedy czekolada prawie się stopi, zwiększ ogień do średniego i gotuj, bez przerwy mieszając. Zdejmij rondel z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy oraz sól i wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Deser lodowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Czekoladowe tiramisu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Tosty francuskie, lemon curd i owoce
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.