Anna Olson

Sos krówkowy


Przepis z programu Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Sos krówkowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka (400 g) słodzonego skondensowanego mleka

60 g czekolady deserowej

posiekanej

2 łyżki niesolonego masła

2 łyżki syropu kukurydzianego

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Na małym ogniu, w rondelku o grubym dnie, podgrzej mleko skondensowane z czekoladą, masłem i syropem kukurydzianym, często mieszając. Kiedy czekolada prawie się stopi, zwiększ ogień do średniego i gotuj, bez przerwy mieszając. Zdejmij rondel z ognia, dodaj ekstrakt waniliowy oraz sól i wymieszaj.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Jogurtowa panna cotta
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pudding ryżowy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Krem z mascarpone
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Papaja nadziewana musem cytrynowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.