Maryla Musidłowska

Sok z wiśni


Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 21771

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kg wiśni bez pestek

1 kg cukru

 

 

Przygotowanie:


W sokowirówce odwirować sok z wiśni i wymieszać go z cukrem. Wlać sok do słoików wypieczonych w piekarniku i dokładnie zakręcić wygotowanymi pokrywkami. Garnek do pasteryzacji wyłożyć ściereczką i włożyć do niego sok w słoikach. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoiczków i gotować około 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Galaretka z białego wina z płatkami róż
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
Kompot czereśniowy z wanilią
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ogórki marynowane na słodko w curry
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Spiżarnia Maryli (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka malinowa z kokosem
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory
kuchnia świata: Kuchnia karaibska
Konfitura z melona i cytrusów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.