Ricardo Larrivee

Smażone paluszki z mozzarelli


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Smażone paluszki z mozzarelli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

60 ml mąki

4 rozkłócone jaja

325 ml bułki tartej

454 g mozzarelli

pokrojonej w paluszki 9x1 cm

3 łyżki stołowe sproszkowanego chilli

125 ml oliwy

świeżo zmielony pieprz

 

 

Przygotowanie:


Do pierwszej miski wsyp mąkę, do drugiej wlej jaja, do trzeciej wsyp bułkę tartą i chilli.
Zanurzaj paluszki w mące i jajach. Otrząśnij nadmiar i obtocz w bułce. Jeszcze raz zanurz w jajku i obtocz w bułce. Na dużej, teflonowej patelni podsmaż na 60 ml oliwy połowę paluszków. Wytrzyj patelnię, wlej resztę oliwy, usmaż na niej pozostałe paluszki. Posyp pieprzem. Podawaj natychmiast.

powrót

Podobne przepisy

Smażone kwiaty cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Suflety warzywne
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kiszone jabłka
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.