Sałatka z pieczonych buraków i migdałów

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

Sałatka z pieczonych buraków i migdałów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 małe buraki

1 czerwona cebula

pół łyżeczki soli

2 łyżki oliwy

1 łyżka syropu klonowego

1 łyżeczka czerwonego octu winnego

1 łyżeczka sumaku

pół filiżanki prażonych migdałów

1 filiżanka poszatkowanej czerwonej cykorii

Przygotowanie:

Buraki i cebulę posolić i skropić połową oliwy. Zawinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Syrop klonowy wymieszać z octem, sumakiem i resztą oliwy.
Upieczone buraki obrać i pokroić, cebulę podzielić na piórka. Dodać migdały, cykorię i skropić dressingiem.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka ziemniaczana z pięcioma ziarnami
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Sałatka z papai
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.