Agnieszka Kręglicka

Sałatka z ośmiornicy po grecku


Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Sałatka z ośmiornicy po grecku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

dwie nogi i głowa z upieczonej ośmiornicy

4 łyżki oliwy z oliwek

2 łyżki biały ocet winny

łyżeczka czosnku

2 łyżki pietruszki

szczypta pieprzu

 

Przygotowanie:

Ośmiornicę pokroić w cienkie plasterki. Oliwę połączyć z drobno posiekanym
czosnkiem, posiekaną pietruszką i octem winnym. Dodać ośmiornicę i doprawić
pieprzem. Można dodać plasterki marchewki i selera naciowego.

powrót

Podobne przepisy

Makaron ryżowy smażony z krewetkami i tofu
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Kalmar z grilla
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Kalmary z pomidorami i czarnymi oliwkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kalmary w zielonym sosie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.