Pieczony półgęsek na musie z wędzonych śliwek, wina i sera pleśniowego

Pieczony półgęsek zobacz Pieczony półgęsek 2018-06-19 13:00:59
Pieczony półgęsek
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na maśle podsmaż pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Dodaj posiekane śliwki. Dopraw solą i pieprzem. Wlej wino. Redukuj sos przez 15 minut. Gotowy sos zblenduj. Do przestudzonego musu dodaj ser pleśniowy i zblenduj wszystkie składniki ponownie. Dopraw solą i pieprzem.
Z pieprzu, soli, tymianku, musztardy, octu winnego i oliwy z oliwek zrób dressing.
Orzechy laskowe przypraw pieprzem i rozgnieć. Roszopnkę polej dressingiem i dodaj do niej orzechy. Na patelni grillowej usmaż plastry półgęska. Podawaj je z musem z suszonych śliwek, wina i sera pleśniowego.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE