Annabel  Langbein

Ryż w stylu japońskim


Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Ryż w stylu japońskim
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 ząbki czosnku, starte na tarce o bardzo drobnych oczkach lub roztarte z odrobiną soli

2 szklanki ryżu do sushi

3 szklanki wody

1 łyżka masła

spora szczypta soli

2 łyżeczki sosu sojowego



do podania:

prażona cebulka

natka pietruszki



Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieścić w rondlu. Podgrzewać mieszając. Przykryć i zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień na minimalny. Zamieszać, ponownie przykryć i gotować dokładnie 12 minut. Zgasić ogień i pozostawić pod przykryciem na 15 minut. Podawać z prażoną cebulką i natką pietruszki.





© Annabel Langbein

powrót

Podobne przepisy

(odc.02) szpinak z ciecierzycą
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Teryna warzywna
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierogi z ciasta ryżowego
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.