Laura Calder

Podstawowy beszamel


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Podstawowy beszamel
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 ml mleka

kawałek cebuli lub ząbek czosnku

liść laurowy

1 – 2 łyżki masła

1 – 2 łyżki mąki

sól i pieprz

 

Przygotowanie:


Do mleka wrzuć kawałek cebuli lub czosnek, liść laurowy, zagotuj i odstaw na 15 min. Roztop masło w rondlu. Wymieszaj je z mąką i pogotuj chwilę. Stopniowo dodawaj mleko. Gotuj ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw.

powrót

Podobne przepisy

Meksykańska salsa pomidorowa
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Dip z białej fasoli i pistacji
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.