Sos daktylowo-pomarańczowy

Sos daktylowo-pomarańczowy
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Ilość osób:
4

Przepis

Składniki:
1 filiżanka posiekanych, wypestkowanych daktyli
1 filiżanka świeżego soku pomarańczowego
1 łyżka skórki z pomarańczy
1 filiżanka jogurtu

Przygotowanie:
Daktyle zalać sokiem i gotować przez 10 minut, aż zmiękną. Ostudzić i zmiksować z jogurtem i skórką z pomarańczy.
Podawać z gotowanymi na parze warzywami albo świeżymi owocami.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE