Adam Chrząstowski

Pierożki z jagodami i białą czekoladą


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 7678

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mąki

3 łyżki ciemnego kakao

mleko

1 jajko

300 g jagód

100 g białej czekolady

3 łyżki siekanej świeżej mięty

1 cukier waniliowy

3 łyżki miodu

lody waniliowe

sól

 

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Wymieszaj i dodaj mleka do odpowiedniej gęstości. Wymieszaj jagody z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego krążki. Nakładaj jagody z czekoladą i sklejaj pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie i podawaj z lodami waniliowymi.

powrót

Podobne przepisy

Mrożony suflet z białej czekolady z rabarbarem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Biała czekolada (odc.13)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet z wiśniami na marsali
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pralinki niespodzianka
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Domowa pascha
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
Chrupiące pieczone jabłka
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Pieczone jabłka (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.