Adam Chrząstowski

Pierożki z jagodami i białą czekoladą


Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 7617

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

250 g mąki

3 łyżki ciemnego kakao

mleko

1 jajko

300 g jagód

100 g białej czekolady

3 łyżki siekanej świeżej mięty

1 cukier waniliowy

3 łyżki miodu

lody waniliowe

sól

 

Przygotowanie:

Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Wymieszaj i dodaj mleka do odpowiedniej gęstości. Wymieszaj jagody z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego krążki. Nakładaj jagody z czekoladą i sklejaj pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie i podawaj z lodami waniliowymi.

powrót

Podobne przepisy

Jabłka pieczone
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Czekoladowy pudding chlebowo-maślany
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Czekoladowa teryna z bakłażanami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.