Muffiny bananowo-kakaowe z kawałkami czekolady

Muffiny bananowo-kakaowe z kawałkami czekolady
Oceń przepis:
113 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Banany, jogurt i olej miksujemy blenderem, dodajemy całe jajo i jeszcze chwilkę miksujemy. Mąkę, proszek, sodę, cukier, kakao i kawałki czekolady wrzucamy do drugiej miski i mieszamy. Do suchych składników wlewamy mokre i szybkim ruchem, niezbyt dokładnie łączymy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i do każdej wlewamy ciasto do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE