Grzegorz  Łapanowski

Parowany pstrąg


Przepis z programu Ł'apetyt (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie

odsłon: 9106

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

filety z 1 pstrąga

garść suszonej trawy cytrynowej

3 kłącza świeżej trawy cytrynowej

świeża mięta

bazylia

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Do garnka do gotowania na parze wlać wodę, dodać suszoną trawę cytrynową. Na sitku do gotowania ułożyć warstwę świeżych kłączy trawy i zioła, a na nich ułożyć posolone i popieprzone filety lekko skropione sokiem z cytryny. Gotować ok. 10 minut. Podawać z fasolką szparagową i salsą pomidorową.

powrót

Podobne przepisy

Lin zapiekany z ziołami ze smażoną cykorią
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Orzechowiec
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy na Boże Narodzenie
Papilot z sandacza na ostro z ziołami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

bastardinio

postów: 1

24.03.2016 13:57

CYTUJ

mniam! i takie właśnie pstrąga lubię

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.