Bieszczadzkie fuczki z bigosem

Bieszczadzkie fuczki z bigosem
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.20

Składniki:

  • 300 g bigosu lub kiszonej kapusty
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mleka roślinnego (u mnie: owsiane)
  • ok. 3 łyżki mąki pszennej lub mąki z ciecierzycy
  • olej rzepakowy do smażenia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej olej, następnie nałóż łyżką porcje ciasta na kształt placków. Smaż z dwóch stron. Podawaj z kwaśną śmietaną i ziołami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE