Parowane tofu z grzybami shiitake

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia chińska

Parowane tofu z grzybami shiitake
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1300 g miękkiego tofu podzielonego na 6 kawałków

1 łyżka czarnego octu

1 łyżka tamari

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka octu ryżowego

1 łyżeczka startego imbiru

4 świeże grzyby shiitake

1 filiżanka ugotowanego brązowego ryżu

1 pęczek broccolini

1 łyżka prażonego sezamu

Przygotowanie:

Talerz ułożyć w parowniku albo woku wypełnionym wrzątkiem. Położyć na nim tofu, grzyby, ryż i broccolini. Wlać tamari, ocet, olej i dodać imbir. Parować przez 3 minuty. Przed podaniem posypać sezamem.

powrót

Podobne przepisy

Syrop z kaliny
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kosheri
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 54)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia egipska
Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
(odc.016) sos krówkowy
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
Mochi z fioletowych ziemniaków
Przepis z programu Na tropie nowych smaków: Japonia (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Chrupiący bakłażan z jogurtem na słodko i granatem
Przepis z programu W świecie przypraw Anjum (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.