Michael  Smith

(odc.050) grillowane warzywa


Przepis z programu Domowy kucharz (odc.50)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

(odc.050) grillowane warzywa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pęczek szparagów

przyciętych u nasady

1 cukinia

przekrojona wzdłuż na ćwiartki

3 czerwone papryki bez pestek i szypułek

pokrojone na ćwiartki

1 czerwona cebula

przekrojona na 3 grube plastry

¼ szklanki oliwy

¼ szklanki świeżych liści bazylii

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzej grill ogrodowy albo domowy. Wymieszaj warzywa z oliwą i oprósz solą i pieprzem. Grilluj szparagi i cukinię 3-5 min, aż będą miękkie, paprykę i cebulę ok. 8 min, aż będzie miękka i miejscami przypieczona. Pokrój warzywa na kawałki wielkości kęsa i wymieszaj z liśćmi bazylii. Dopraw solą i pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Plastry bakłażana
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Żółta sałatka
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.